Допомагає встановлювати окупаційний режим: повідомлено про підозру псевдокерівнику окупаційної адміністрації у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Після початку повномасштабного вторгнення мешканець Мелітопольського району всіляко підтримував російських загарбників. За це окупанти призначили його на посаду заступника голови так званого «Чкалівського сільського поселення».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На своїй посаді зрадник всіляко сприяє діяльності окупаційної влади, бере активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, де агітують людей підтримувати російських загарбників. У вересні 2022 року особисто провів комплекс заходів по організації псевдореферендуму. Також колаборант впроваджував програми на комунальних підприємствах, установах та організаціях села Чкалове Олександрівської об’єднаної територіальної громади за стандартами країни-агресорки.

Крім того, зрадник змушує підприємців перереєструвати бізнес за російським законодавством.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України у Запорізькій області повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

У Запоріжжі працівник суду поширював у соцмережі комуністичну символіку та пропагував тоталітарний режим.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя