У зруйнованих окупантами будинках Запоріжжя тривають відновлювальні роботи: що зроблено, — ФОТО | Новини Запоріжжя

На шести об’єктах у Запоріжжі, які постраждали від російських ударів, продовжуються будівельні та організаційно-підготовчі роботи. Тут закуповують матеріали, вирішують питання тимчасового відселення мешканців та звільнення квартир від меблів, а також тимчасового підключення до мереж. Відбудову проводять за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

По вулиці Незалежної України, 67 на першому поверху зруйнованої частини 2,3,4-го під’їздів будинку вже завершено основні будівельні роботи з відновлення. Виконано цегляну кладку стін, монтаж сходових маршів та майданчик, бетонування монолітного поясу. Також, вже змонтовано плити перекриття 1-го поверху зруйнованої частини під’їздів. Наразі тривають роботи з цегляної кладки стін 2-го поверху, демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах 1-го та 2-го під’їздів.

За адресою вулиця Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 завершено роботи з посилення фундаментів, цегляну кладку цоколю та 1-го поверху зруйнованої частини 2 і 3-го під’їздів. Також завершено монтаж плит перекриття цокольного поверху. До кінця тижня буде змонтовано плити перекриття 1-го поверху. Наразі тривають демонтажні, оздоблювальні, електромонтажні та роботи з влаштування інженерних мереж в квартирах 1,3,4,5-го під’їздів. Розпочато роботи з влаштування конструкцій балконів та продовжується встановлення металопластикових віконних конструкцій у квартирах та на сходових клітинах.

У будинку по вулиці Миру, 14 завершено роботи з посилення несучих конструкцій 3,4-го під’їздів. Наразі виконується влаштування металоконструкцій балконів. Продовжуються оздоблювальні, електромонтажні та роботи з влаштування інженерних мереж у квартирах 3-го та 4-го під’їздів, тривають роботи із встановлення металопластикових віконних конструкцій у квартирах та на сходових клітинах 2,3 та 4-го під’їздів.

На Камʼяногірській, 6 продовжуються демонтажні, оздоблювальні та електромонтажні роботи та роботи з влаштування міжкімнатних перегородок у квартирах 1-го під’їзду. Наразі тривають роботи з посилення несучих конструкцій 1-го під’їзду, а також розпочато відновлення балконів. Завершено встановлення металопластикових віконних конструкцій у квартирах та на сходових клітинах 1-го під’їзду.

По вулиці Запорізька, 2А наразі виконується демонтаж та розбирання конструкцій 1-го під’їзду на рівні 5-го поверху та поетапний вивіз будівельного сміття. Вже завершено роботи з влаштування тимчасової під’їзної дороги та майданчику під баштовий кран.

Наразі виконуються роботи з посилення перегородок, демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах 4-го під’їзду по вулиці Запорізька, 2Б. Тривають роботи з посилення та відновлення несучих конструкцій стін та перекриттів 4-го під’їзду. Продовжується встановлення металопластикових віконних конструкцій у квартирах.

Стала «суддею» в окупованому Мелітополі та сприяла депортації мешканців: ще одна колаборантка отримала підозру

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя