Деякі технічні особливості та різновиди акумуляторів, що використовуються у ДБЖ

Джерела безперебійного живлення на кшталт UPS чи безперебійників використовують в якості резервного джерела енергії спеціальні акумулятори, завдяки яким стає можливим забезпечення автономної роботи системи, що здійснює відеонагляд, забезпечує безперебійну роботу котла опалення, звичайного комп’ютера чи іншої побутової техніки. Акумулятор для безперебійника є вкрай важливим джерелом енергії у випадку планових чи позапланових відключень електроенергії або перебоїв в її постачанні, які виникають внаслідок погодних факторів та стихійних лих, спричинених техногенними катастрофами чи військовими діями.

Різновиди акумуляторних батарей, що використовуються у ДБЖ

Головною особливістю акумуляторної батареї для безперебійника є параметри її ємності, показники максимального струму для зарядки і кількість можливих циклів, під час яких здійснюється повний розряд батареї та її зарядка. Водночас такі акумулятори можуть мати різний тип конструкції, містити або не використовувати електроліт тощо. Так,:

  • характерною особливістю свинцево-кислотних акумуляторних батарей є відсутність використання електроліту, що робить їх абсолютно безпечними для використання незалежно від місця їх розташування та положення (окрім перевернутого). Такі батареї здатні працювати в умовах підвищених навантажень, вібрації та низької температури, успішно витримують навіть глибокі розряди;
  • у гелевих акумуляторів міститься електроліт, структура якого нагадує звичайний гель. Такі акумулятори є повністю герметичними та абсолютно безпечними і не вимагають жодного обслуговування під час експлуатації (через герметичність корпусу доступ до «начинки» акумулятора є неможливим). Пластини, що містяться в корпусі батареї майже непідвладні процесу сульфатації та відрізняються низьким рівнем саморозрядки;
  • перевагою літій-залізо-фосфатних акумуляторів є їхня здатність до роботи в умовах низьких температур. Крім того, такі батареї є абсолютно безпечними в плані виділення шкідливих компонентів, добре витримують короткі замикання та перепади напруги, мають низькі параметри саморозрядки.

Деякі з технічних характеристик акумуляторів для ДБЖ

Головним критерієм вибору акумуляторної батареї для ДБЖ є її ємність, яка безпосередньо впливає на час автономної роботи UPS чи безперебійника у випадку відключення електроенергії чи перебоїв у її постачанні. Для того, забезпечити безперебійну роботу ноутбука достатньо придбати акумулятор з параметрами ємності від 7 до 9 Ампер/год., для роботи котла системи опалення варто придбати значно потужнішу батарею ємністю щонайменше в 60 А/г. Для переважної більшості електроприладів сумісними є акумулятори з напругою в 12 В., якщо для роботи безперебійника потрібно більша напруга з параметрами у 24 чи 48 В можливе використання 2-4 батарей, підключених за допомогою послідовного з’єднання.

За дотримання належних умов використання термін експлуатації свинцево-кислотних акумуляторів, що використовуються у джерелах безперебійного живлення, може складати від 5 до 10 років, гелевих акумуляторів – до 7 років, літій-залізо-фосфатних батарей – від 7 до 10 років.

Всі моделі акумуляторів, які представлені на сайті інтернет-магазину Triniti-SB, є абсолютно безпечними, а їх надійність давно перевірена часом. За потреби менеджери магазину надають кваліфіковану допомогу у виборі акумулятора, а при покупці на кожен вирід видається офіційна гарантія заводу-виробника.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя