Заступник міністра охорони здоров’я відвідав запорізьку лікарню: які порушення виявив | Новини Запоріжжя

З робочим візитом Запоріжжя відвідав перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров. Міністерство інспектує медичні заклади, що уклали контракти з Національною службою здоровʼя за Програмою медичних гарантій й перевіряє цільове використання коштів.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

В рамках візити Сергій Дубров завітав до «Запорізької міської клінічної лікарні №5». Під час спілкування з пацієнтами він з’ясував, що лікарі часто змушують пацієнтів купувати препарати за власні кошти, у тому числі ті, які не мають доказової бази ефективності застосування та користі від їх вживання нуль. Тепер керівництво закладу має повернути пацієнтам кошти за ліки, які вони самостійно придбали, бо всі витрати, пов’язані із лікуванням на стаціонарах, повністю покриваються пакетами Програми медичних гарантій.

З керівництвом лікарень також обговорили необхідність покращення співпраці з військовою системою медичної допомоги та розширення кількості ліжок для потреб військових пацієнтів. Особливо це стосується відділень реабілітаційної допомоги.  

Сергій Дубров нагадав, що пакети Програми медичних гарантій покривають необхідну діагностику, лікування та лікарські засоби для пацієнта. Тому якщо лікар вимагає у вас кошти – скаржтеся керівнику медзакладу або НСЗУ на «гарячу лінію» — 16-77.

Окупанти обстріляли село у Запорізькій області: загинула людина.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя