«Мешканці обирають плитку для санвузлів і кухні»: у Запоріжжі відновлення постраждалих будинків йде за графіком, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі триває відновлення чотирьох постраждалих внаслідок російських ракетних ударів будинків. Наразі майже завершено ремонт покрівлі та вже замінили вікна в будинку по вулиці Зестафонська, 10.  

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

В багатоповерхівці по вулиці Зестафонській, яка вранці 9 жовтня постраждала внаслідок російського ракетного удару, вже встановили водопровідні та каналізаційні стояки. На завершальному етапі розводка мереж водопостачання у підвалі та монтаж шаф електропостачання. Після цього робітники розпочнуть монтаж радіаторів опалення.

«Закінчено штукатурення квартир, йдуть штукатурні роботи на сходових клітинах. Мешканці обирають із запропонованих варіантів плитку для санвузлів і кухні», — написав виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

Тривають відновлювальні роботи й в будинку по вулиці Сталеварів, 16, куди вранці 6 жовтня поцілив ворог, зруйнувавши цілий під’їзд. На сьогодні робітники вже забетонували перекриття між підвалом і першим поверхом й готуються опалубка для опорних колон. На даху укладено гідробар’єр та триває укладка металочерепиці.

Завершують робітники роботи на даху й в будинку по вулиці Кияшко, 22, який був пошкоджений ворожим снарядом вкінці вересня 2022 року. Наразі проводять роботи по посилюють несучі конструкції, проводять штукатурні роботи та монтують внутрішні перегородки.

«На наступному тижні монтуватимуть системи опалення у квартирах», — повідомив Куртєв.

Будівельники завершують зведення третього поверху будинку по проспекту Соборному, 151. В планах на наступний тиждень — розпочати роботи по відбудові четвертого поверху. Паралельно робітники ремонтують під’їзди, покрівлі та утеплюють будинок.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», до початку опалювального сезону будівельники мають відновити перекриття та встановити радіатори, аби розпочати оздоблювальні роботи всередині. Можливо, в цьому році люди заселяться до своїх домівок.

Постраждали ангари для зберігання зерна та територія підприємства: ворог обстріляв Запорізьку область, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя