Через низький рівень колаборації ворог масово завозить росіян до окупованої частини Запорізької області | Новини Запоріжжя

Мирні мешканці, які залишились жити на тимчасово окупованих росіянами територіях, не йдуть на співпрацю з ворогом. Рівень колаборації наразі низький. Навіть ті, хто одразу почав співпрацювати з російськими загарбниками зараз виїжджають з окупації, бо розуміють, що їх ввели в оману.

Про це в етері повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

Щоб покрити дефіцит кадрів російська псевдовлада масово завозить людей в тимчасово окупований Мелітополь. За інформацією місцевих мешканців, мова йде про десятки тисяч росіян, які наразі працюють фейковими прокурорами, поліцейськими, вчителями. Саме з цих людей будуть формувати комісії для того, щоб організувати псевдовибори.

«Ми знаємо приклади коли приїжджають з Чувашії, Краснодарського краю й навіть з Сибіру. Вчителів привозять з Дагестану й вони досить складно розмовляють навіть російською мовою. Незрозуміло, чому вони можуть навчати дітей в окупаційних школах», — сказав Федоров.

За словами міського голови росіяни приїжджають на тимчасово окуповані території, бо окупаційна влада платить вищі зарплати. Наприклад, в анексованому Криму лікар отримує 20 тисяч рублів, а в тимчасово окупованому Мелітополі йому можуть платити до 100 тисяч рублів.

«По-друге, з континентальної РФ втікають ті, хто має борги перед банком, проблеми з законом та всі інші неблагонадійні верстви населення. Вони втікають на тимчасово окуповані території, намагаючись захистити себе від тих провинностей, які в них є», — каже Федоров.

Деяких населених пунктів Запорізької області більше не буде на мапах через значні руйнування, — ЗОВА. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя