21-річного захисника із Запорізької області посмертного нагородили орденом III ступеня | Новини Запоріжжя

Указом президента України посмертно був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня лейтенант Савелій Федан. Загиблому захиснику був всього 21 рік.

Про це йдеться в Указі президента України Володимира Зеленського.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом Богдана Хмельницького III ступеня був нагороджений уродженець Енергодару Савелій Федан, посмертно.

Хлопець з самого дитинства брав активну участь у всіх патріотичних заходах в Енергодарі, активно волонтерив й допомагав військовим. У 13 років Савелій разом з волонтерами вперше побував на передовій.

Освіту Савелій здобував спочатку в Запорізькому обласному ліцеї «Захисник», а потім вступив до факультету підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ Одеської Військової академії.

Знайомі згадують, що Савелій був дуже талановитим хлопцем. Захоплювався музикою й писав власні пісні. У 16 років хлопець брав участь у кастингу талант-шоу «Х-фактор», де виконав свою авторську пісню «Україна» й почув від суддів чотири «так».

Після початку повномасштабної війни він мужньо став на захист України. Енергодарець загинув в тяжких боях з ворогом. Йому назавжди 21 рік.

У Запоріжжі провели в останню путь захисника, який загинув у Маріуполі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя