«Будівельникам доручено максимально активізувати роботи»: як просувається відновлення зруйнованих у Запоріжжі будинків, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжують відновлювати чотири пошкоджених в результаті російських ракетних ударів будинків. Сьогодні, 6 жовтня, відбулася виїзна нарада щодо відновлення будинку на вулиці Кияшка, 22.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Будинок на вулиці Кияшка був пошкоджений у ніч на 24 вересня. На сьогодні відновлювальні роботи тривають. Фахівці монтують опалювальні та електромережі, а також утеплюють перекриття даху. У квартирах відновили внутрішні перегородки. Незабаром почнуть заливати підлогу та штукатурити стіни.

«Через додаткові роботи, які виникли в процесі, відновлення трохи сповільнилося, тому доручив підряднику прискоритися. Також поставив завдання зосередитися на відновленні квартир», — йдеться у повідомленні виконуючого обов’язки міського голови Анатолія Куртєва.

У будинку на вулиці Зестафонській, 10, який серйозно постраждав від ракетного удару вранці 9 жовтня, працівники вже завершили роботи на покрівлі. Нині утеплюють фасад будинку. У квартирах штукатурять стіни та стелі.

Тривають відновлювальні роботи й в багатоповерхових будинках по проспекту Соборному, 151 і вулиці Сталеварів, 16, куди рівно рік тому російські військові вгатили ракети С-300.

У будинку на центральному проспекті міста працівники вже розпочали будівництво п’ятого поверху. Триває ремонт покрівлі, під’їздів та утеплення фасаду. На вцілілій частині пошкодженого будинку на вулиці Сталеварів відремонтовано дах. Споруджуються колони. Однак у цьому будинку роботи трохи сповільнилися через необхідність зведення нового фундаменту. Але до кінця року підрядник має повністю відновити «коробку» зруйнованого під’їзду.

«Будівельникам доручено максимально активізувати роботи у квартирах і вийти на те, щоб у більшості будинків вже до кінця року люди змогли заселитися до своїх осель», — пише Анатолій Куртєв.

Ворог скинув на Запорізьку область авіабомби, застосовував безпілотники та інші види озброєння: є руйнування, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя