«Брали людей без освіти й з судимістю»: голова сільради у Запорізькій області розповів, кого окупанти набирали до «поліції» | Новини Запоріжжя

Після силового захоплення населених пунктів Запорізької області російські загарбники почали формувати органи псевдовлади та так звані правоохоронні органи. До «поліції» ворог набирав людей навіть без освіти та з судимостями.

Про це повідомив Андрій Солопов, голова Приазовської селищної ради «Новинам Приазов’я».

Після захоплення селища окупаційна влада почала набирати штат «поліцейських». Деякі місцеві мешканці долучились до окупаційної поліції.

«Брали людей навіть з судимістю, без освіти. Найголовніший критерій – це готовність брати участь в обшуках, катуваннях, усіляких утисках наших громадян. І, відповідно, ці люди стали основою для подальшої мобілізації в так звані «добровольчі батальйони», які формуються зараз в окупації», — розповів Солопов.

Наразі найбільшу загрозу для місцевих жителів становлять саме працівники окупаційної адміністрації та лояльні до них люди, бо відчувають безкарність. При підтримці окупаційної поліції вони відбирають житло, майно, землю мешканців громади, які виїхали.

«Також окупаційна поліція «кошмарить» людей, які мають проукраїнську позицію. Зараз знаю, що активно обдзвонюють, об’їжджають людей, які не брали участі у псевдовиборах, дізнаються причини, лякають наслідками, — зазначив Андрій Солопов. — Що стосується захисту, якихось прав чи свобод громадян, то окупаційна поліція, звісно, розставляє пріоритети. Найголовніше для них – це підтримати режим, а що стосується захисту якихось майнових прав чи захисту безпеки громадян, то це навіть не на другому плані».

Через коментар у соцмережі росіяни затримали мешканця Запорізької області, — ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя