Мешканець Запоріжжя заплатив 6 тис. доларів провіднику за незаконний перетин кордону: їх затримали прикордонники | Новини Запоріжжя

За кількасот метрів від українсько-угорського кордону була виявлена група чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Під час затримання один з порушників не реагував на законні вимоги наряду, поводився агресивно та чинив опір правоохоронцям. Ним виявився місцевий мешканець, який за 6000 доларів з кожного мав провести трьох чоловіків (жителів Івано-Франківщини та Запоріжжя) до державної межі.

Правоохоронці, що приїхали на виклик, виявили та вилучили авто переправника. Під час огляду в ньому виявили чотири телефони та гроші (4000 євро і 1000 доларів США).

Чоловікам, які намагалися незаконно перетнути кордон, інкримінують ч. 2 ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» Кодексу України про адміністративні порушення. Переправника притягнуть до адміністративної відповідальності за ст. 185-10 КУпАП, а також в його діях вбачають ознаки кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Окупанти завдали 578 ударів по Запорізькій області: гатили з авіації, РСЗВ та артилерії

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя