Готуються до опалювального сезону: як ведуть роботи у чотирьох запорізьких багатоповерхівках, зруйнованих ударами РФ, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

До 1 листопада чотири зруйновані ракетами багатоповерхівки у Запоріжжі мають бути готові до подачі опалення.

Про це заявив в.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв.

За його словами, на Сталеварів, 16 звели колони 3-го поверху. Після бетонування перекриття між 3-м та 4-м поверхами почнеться будівництво колон 4-го поверху. У підвалі прокладено труби опалення, а наступного тижня у зруйнованому під’їзді почнуть будувати стіни 1-го поверху.

На Зестафонській, 10 продовжуються фасадні та електромонтажні роботи. Встановлюються вхідні квартирні двері, після чого у квартирах почнеться внутрішнє оздоблення.

У будинку за адресою Кияшка, 22 прокладаються електромережі та монтується індивідуально-тепловий пункт. У квартирах завершується стяжка підлоги та встановлено вікна центрального фасаду.

По проспекту Соборному, 151 ремонт покрівлі та утеплення фасаду виконані на 90%, наразі утеплюється дах. До 10 листопада над відновленою частиною будинку мають «накрити» покрівлю. Невдовзі у цій частині завершиться встановлення батарей опалення. У квартирах відбудованих під’їздів йдуть внутрішні роботи. Детальніше про відбудову цієї багатоповерхівки можна дізнатись за посиланням.

Нагадаємо, хід робіт з відновлення чотирьох зруйнованих багатоповерхівок цього тижня перевірила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська. Вона підтвердила плани щодо відбудови будинку на проспекті Соборному, 44, зруйнованого російською ракетою 18 жовтня. Зазначимо, фасад будинку може впасти, через це в місті 27 жовтня перекрили частину проспекту.

Післявоєнна «зелена» відбудова Запоріжжя: яким має бути відновлення зруйнованих будинків

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя