Українцям масово надходять повідомлення з посиланням, через яке блокують акаунт у Facebook

Українцям масово надходять повідомлення з посиланням, через яке блокують обліковий запис у Facebook

Українцям масово надходять повідомлення з посиланням, через яке блокують обліковий запис у Facebook — фото: Catherine Falls Commercial, gettyimages.com

Останнім часом українцям масово почали надходити повідомлення про те, що їхні сторінки у Facebook можуть видалити через скаргу. Однак ці «послання» надсилають шахраї.

Так, редакції кількох міст сайту RADA.zp.ua отримали повідомлення про те, що їхні сторінки із тисячами підписників можуть заблокувати через скаргу. Ось один із прикладів:

Таке повідомлення ми отрималиТаке повідомлення ми отрималиПереклад того повідомленняПереклад того повідомлення

Не відразу можна зрозуміти, що посилання підозріле, адже читаючи, що сторінку вашого бізнесу можуть заблокувати, починаєш переживати і втрачаєш пильність. Перейшовши за посиланням, буде форма для заповнення скарги. Ось тільки ввівши контактні дані – ви втрачаєте свій обліковий запис. Шахраї отримують доступ до сторінки у Фейсбук та блокують її. Разом з нею ви втрачаєте доступ до сторінки бізнесу.

Зазначимо, що також були й спроби написати схоже українською мовою та з посиланням на російський сайт, але це вже точно неправдоподібно:

такі повідомлення надходять такожтакі повідомлення надходять також

RADA.zp.ua закликає українців бути пильними та не переходити за підозрілими посиланнями. Фішинг – це вид інтернет-шахрайства, метою якого є отримання ідентифікаційних даних користувачів. Сюди належать крадіжка паролів, номерів кредитних карток, банківських рахунків та іншої конфіденційної інформації.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя