Били струмом та лили на шкіру хімреактиви: винесено вирок окупантам, які катували патріотів у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Після окупації частини Запорізької області російські загарбники затримували та катували проукраїнські налаштованих мешканців Василівського району.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Двох військових підрозділу Махачкалинського загону міліції особливого призначення (ОМОН) в республіці Дагестан після окупації Василівського району в лютому 2022 року призначили «заступником та помічником військового коменданта» окупаційної адміністрації Василівки.

Фігуранти справи організували пошук та затримання українських патріотів. Їх доставляли до захопленої адміністративної будівлі Василівської поліції. Щоб змусити людей співпрацювати з ними, вони били їх струмом, лили на шкіру хімічні реактиви, вставляли гострі металеві предмети під нігті рук, погрожували вбивством родичів.

У порядку спеціального судового розгляду двох військових з РФ визнали винними у жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні тортур, за попередньою змовою групою осіб. Їх заочно засудили до 12 років позбавлення волі.

Окупаційній чиновниці у Запорізькій області повідомлено про підозру.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя