Затримано колаборанта із Запорізької області, який брав участь у викраденні проукраїнськи налаштованих людей | Новини Запоріжжя

Після окупації частини регіону, 26-річний мешканець Василівського району, який працював охоронцем на шахті, почав працювати на російських загарбників. З червня 2022 року він працював у так званому «райвідділу поліції» на посаді «дільничний відділу у справах неповнолітніх».

Про це повідомляють Службі безпеки України та Національній поліції Запорізької області.

Колаборант придушував опір місцевого населення й входив до складу «каральних загонів», які викрадали людей прямо посеред вулиці та з власних осель. Затриманих вивозили до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, у тому числі з використанням електричного струму.

Під виглядом обшуків зрадник разом з окупантами також грабував помешкання місцевих жителів: викрадали гроші, одяг, техніку тощо. Залучався колаборант і до охорони окупаційних «виборчкомів» під час проведення псевдореферендуму.

У лютому 2023 року зрадник не пройшов перевірку ФСБ та був звільнений. Через деякий час зловмисник виїхав до Львова, як внутрішньо переміщена особа та оселився у своїх родичів. Він готувався нелегально виїхати до Євросоюзу.

Наразі правоохоронці затримали зловмисника і повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Фігуранта справи, якому загрожує до 15 років ув’язнення, тримають під вартою.

Катували та вивозили людей за місто: викрито ще одного зрадника, який працює на окупантів у Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя