У Запоріжжі перейменували вулицю Гагаріна на честь загиблого нацгвардійця

У Запоріжжі перейменували вулицю Гагаріна: яка нова назва.

У Запоріжжі перейменували вулицю Гагаріна: яка нова назва. Ілюстративне фото: uk.bn.ua

В Запоріжжі депутати на позачерговій сесії підтримали петицію щодо перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Сергія Зорського.

За словами авторки петиції — дружини полеглого героя — Ольги Зорської, Сергій народився у Запоріжжі. Здобув фах інженера-будівельника у Запорізькому будівельному технікумі. Пройшов строкову службу в Німеччині. Коли повернувся додому, працював на різних будівельних підприємствах, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку 2014 року став на захист України, а 25 лютого 2022 року він знову повернувся до лав Збройних сил України. Його направили на службу до Національної Гвардії України. Він став командиром розрахунку САУ самохідно-артилерійського дивізіону 15-ої бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади. Відразу вирушив на передову.

Сергій Зорський загинув 8 червня 2023 року біля села Червона Криниця Запорізької області. Виконуючи бойове завдання, отримав смертельні поранення під час ворожого артилерійського обстрілу.

Відомо, що Сергій нагороджений медаллю Президента України «За участь в Антитерористичній операції» у 2016 році та орденом «За мужність» III ступеня у 2022 році.

В петиції наголошується, що вулиця Гагаріна символічно виходить з вулиці Патріотичної, на якій Сергій прожив останні 16 років, та дотична до вулиць Незалежної України та проспекту Перемоги – за що й поклав своє життя герой – незалежність України та її Перемогу.

— Перейменування вулиці Гагаріна на вулицю Сергія Зорського – ще один крок щодо дерусифікації українського міста та вшанування пам’яті сучасного героя – захисника України, — зазначається в тексті петиції, яку підтримали депутати.

Раніше ми писали, що у Запоріжжі перейменували понад 70 вулиць, провулків, бульварів та проспектів Запоріжжя, які пов’язані з радянськими або російськими назвами.  

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя