Салака з овочами – найпопулярніший рецепт сезону: як її приготувати на зиму

Салака з овочами – найпопулярніший рецепт сезону: як її приготувати на зиму

Для деяких господинь приготування заготовок є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви закрили декілька банок овочевого салату з рисом, цього разу зробіть салаку з овочами на зиму. theLime підібрав простий рецепт консервації.

Інгредієнти: морожена салака (2 кг), помідори (2 кг), цибуля (2 кг), морква (1 кг), сіль (2 ст. л.), цукор (80-100 г), оцет 9% (5 -6 ст. л.), кілька горошин чорного або ароматного перцю, трохи червоної солодкої паприки.

Приготування:

Томати заливаємо окропом на кілька секунд і знімаємо з них шкірку. Замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту.

Цибулю та моркву очищаємо, цибулю нарізаємо, а моркву тремо на тертці.

Салаку розморожуємо, обрізаємо голови, плавники, хвости, очищаємо нутрощі. Промиваємо в проточній воді та викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Помідори нарізаємо та викладаємо у велику каструлю, проварюємо приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.

Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї нарізану півкільцями цибулю, натерту моркву і обсмажуємо до готовності.

Салаку обвалюємо з усіх боків у борошні та обсмажуємо на сковороді з олією.

Тим часом готові томати збиваємо за допомогою блендера, додаємо до них сіль, цукор, чорний перець, паприку, вливаємо оцет.

У каструлю з цибулею та морквою виливаємо томатне пюре, перемішуємо, потім сюди ж викладаємо обсмажену рибу, зверху знову шар засмажки, шар салаки та знову овочевий шар. Накриваємо кришкою та готуємо на слабкому вогні приблизно 40 хвилин. Перемішувати не потрібно, щоб риба не розвалилася.

Тим часом підготуємо банки: стерилізуємо на пару, у мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдаємо окропом.

Викладаємо салаку з овочами у банки та закриваємо герметично. Перевертаємо догори дном і обгортаємо пледом або ковдрою до повного остигання. Зберігати таку заготівлю можна у холодильнику.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-10-25/salaka-s-ovoschami—samyiy-populyarnyiy-retsept-sezona-kak-ee-prigotovit-na-zimu/54720

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя