Перевірений рецепт тіста на млинці до Масниці: будуть тонкими та еластичними

Проверенный рецепт теста на блины к Масленице: будут тонкими и эластичными

Масляна, також відома в Україні під назвою Сиропуст або Колодій – святковий тиждень, який відзначають перед Великим постом. У 2024 році вона починається в понеділок 11 березня і закінчується в неділю 17 березня. Головна страва Масляного тижня – млинці з різними начинками та добавками. theLime підібрав простий рецепт цієї страви на молоці.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (1,5-2 ст. л.), сіль (1/3 ч. л.), борошно (150 г), молоко (400 мл), рослинна олія (1 ст. л.).

Приготування:

Молоко можна трохи підігріти.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор, збиваємо разом вінчиком до однорідності.

До збитих яєць поступово додаємо просіяне через сито борошно, якщо масу стає важко перемішувати – поступово додаємо молоко. Завдяки цьому тісто буде без грудочок.

Поступово додаємо решту молока і ретельно перемішуємо тісто на млинці. Додаємо в тісто рослинну олію і ще раз перемішуємо.

Перед тим, як випікати перший млинець, змащуємо сковороду олією. Виливаємо на неї перший ополонник з тістом. Розподіляємо його так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Смажимо ще 20-30 секунд і знімаємо.

За бажанням змащуємо кожен млинець вершковим маслом. Проробляємо те саме до тих пір, поки не закінчиться тісто.

Подаємо до столу апетитні млинці з різними начинками або просто зі сметаною.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2024-02-27/proverennyiy-retsept-testa-na-blinyi-k-maslenitse-budut-tonkimi-i-elastichnyimi/56770

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя