Президент України відзначив премією фотографа з Бердянська | Новини Запоріжжя

До 210-ї річниці з Дня народження Кобзаря президент України Володимир Зеленський присудив Національні премії імені Тараса Шевченка українським культурним діячам, в тому числі Євгену Малолетці, фотографу з Бердянська.

Відповідний Указ з’явився на сайті президента України.

За серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя, в тому числі фото і відеорепортажі з місць подій, розслідування та фільм «20 днів у Маріуполі» нагородили команду журналістів Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василь Степаненко.

Зазначимо, це не перша почесна премія бердянця. Навесні 2023 року Євген став переможцем одного з найпрестижніших фотоконкурсів World Press Photo. Він здобув перемогу зі світлиною «Авіаудар по пологовому будинку в Маріуполі».

На фото 32-річна Ірина Калініна, яку було поранено внаслідок авіаційного удару по пологовому будинку в Маріуполі. Мирон, так назвали немовля, народився мертвим. За пів години після пологів померла і Ірина. Минулого року цю світлину журі визнало фотографією року.

Били до крові, душили й змушували рити окопи: «депортована» окупантами мешканка Запорізької області розповіла по катування загарбників

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя