Білоруський Червоний Хрест депортує українських дітей

Білоруський Червоний Хрест депортує українських дітей -

Білоруський Червоний Хрест депортує українських дітей — фото: ifrc.org

Білоруський Червоний Хрест бере активну участь у вивезені українських дітей з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Раніше на національному телеканалі «Білорусь 1» з’явився сюжет «Діти війни» де генеральний секретар білоруського Червоного Хреста Дмітрій Шевцов визнав депортацію українських дітей. За його словами, він відвідав Маріуполь, Лисичанськ і Сєвєродонецьк з окупаційним конвоєм, аби показати, як організація турбується про дітей та дарує їм подарунки, щоб вони забули про жахи війни.

Як відомо, Шевцов обурився тим, що вивезення українських дітей з окупованих частин Донбасу називають викраденням. І додав, що білоруський Червоний Хрест у цьому і брав, і бере, і братиме активну участь.

Крім того, під час попереднього візиту Шевцова на тимчасово окуповані українські території він був в камуфляжі та з шевроном з символом «Z» на рукаві.

Український філіал закликає усі національні товариства засудити білоруський Червоний Хрест.

У самому ж Червоному Хресті заявили, що не були проінформовані про цей візит і не брали участі у пов‘язаній з ним діяльності, в тому числі у діяльності, що стосується дітей. У федерації наголосили, що цією справою займеться незалежний орган, а також висловили глибоке занепокоєння та закликали білоруський бік припинити будь-яку подібну діяльність у майбутньому.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя