ЗСУ знищили базу окупантів біля Молочного лиману: подробиці

ЗСУ знищили базу окупантів біля Молочного лиману: подробиці.

ЗСУ знищили базу окупантів біля Молочного лиману: подробиці. Ілюстративне фото: reuters.com/Gleb Garanich

Російським військовим стане складніше здійснювати логістику до Запорізького напрямку внаслідок «гучних» ліквідацій, які влаштували ворогу ЗСУ.

Як заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров в етері телемарафону новин, ворог чомусь звик вважати територію Токмака та Мелітополя — глибоким тилом, але це не так.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Федорова, за останні декілька днів ми бачимо випадки «гучних» ліквідацій. На узбережжі Азовського моря та Молочного лиману ворог розмістив свої тренувальні бази, на яких він тренує «мобіків», а також це такий пункт «пересідки».

Він пояснив, що цей пункт «пересідки» передбачає, що сюди привозять мобілізованих з тимчасового окупованого Криму, чи захопленого Мелітополя. На цих базах окупанти тренуються, випробовують різні види зброї. Також там є склади боєприпасів.

Федоров розповів, що одна з таких баз вчора була успішно ліквідована. Мер наголосив, що тепер там «на сотні ворогів стало менше».

Як зазначив міський голова Мелітополя, ворогу тепер стане складніше побудувати логістику до Запорізького напрямку, тому що саме Бердянські склади забезпечували зброєю цей напрямок.

Також Іван Федоров прокоментував виведення військових підрозділів з Токмака.

— Військові не виводять свої підрозділи з Токмака. Навпаки, їх стає там все більше. А от цивільний обслуговуючий персонал дійсно виводять. Цю тенденцію бачимо майже місяць. Сьогодні приблизно половина адміністрацій відсутня та території Токмака, – зазначив він.

Та пояснив, що колаборанти хотіли якомога більше та швидше виїхати звідти. Але ворог зі своїми «росгвардіями» і ФСБ не пускає колаборантів з території. Мовляв, це видимість того, що у ворога «усе добре».

Нагадаємо, що в ніч на 17 жовтня Збройні сили України нанесли успішні удари по гелікоптерам та обладнанню аеродромів російських окупантів поблизу аеродромів тимчасово окупованих Бердянська та Луганська. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя