ЗСУ на Запорізькому напрямку знищили потужний і рідкісний РЕБ росіян (відео)

ЗСУ на Запорізькому напрямку знищили потужний і рідкісний РЕБ росіян.

ЗСУ на Запорізькому напрямку знищили потужний і рідкісний РЕБ росіян. Ілюстративне фото: mil.in.ua

На Запорізькому напрямку фронту, південно-східніше тимчасово окупованого Токмака, українські захисники вдарили по російському комплексу РЕБ «Красуха-4М». Вдалося це під командуванням 14-го окремого полку БпАК.

В Управління стратегічних комунікацій зазначили, що це лише другий раз за всю війну, коли був втрачений подібний комплекс окупантами. Попередній випадок стався в Макарові, Київська область у березні 2022 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Успішно знищено потужний російський РЕБ комплекс в районі населеного пункту Ланкове, що розташований південно-східніше від Токмаку, — йдеться в повідомленні.

Варто зазнчити, що «Красуха-4» – російська система РЕБ, призначена для постановки активних перешкод, протидії літакам, гелікоптерам та безпілотникам. Вважається, що техніка здатна діяти на відстані до 300 кілометрів.

Система монтувалася на чотиривісному шасі БАЗ-6910-022. Krasucha протидіє виявленню, що використовується літаками раннього попередження (AWACS) та іншими бортовими радіолокаційними системами (JSTAR). Його радіус дії фактично порушує роботу супутників на низькій навколоземній орбіті (НОО), а також може призвести до незворотного пошкодження радіоелектронних пристроїв.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя