Привласнив 630 тисяч гривень з бюджету та співпрацює з окупантами: мелітопольському депутату від «ОПЗЖ» повідомили про підозру | Новини Запоріжжя

Депутат Приазовської селищної ради Запорізької області підтримав самопроголошену владу РФ у своєму тимчасово окупованому районі. Крім того, він привласнив 630 тисяч гривень, які були виділені на теплопостачання місцевої лікарні. Йому заочно повідомили про підозру.

Про це інформують Національна поліція Запорізької області та Запорізька обласна прокуратура.

На момент захоплення Мелітопольського району 50-річний депутат Приазовської селищної ради від нині забороненої «ОПЗЖ» обіймав посаду директора приватного підприємства, що надавало послуги з теплопостачання центральній районній лікарні.

Депутат, щоб заволодіти бюджетними коштами, як підрядник склав і підписав акт приймання-передачі робіт, які насправді не були виконані. Для отримання від держави понад 630 тисяч гривень він передав оформлені документи електронним зв’язком головній бухгалтерці, яка внесла необхідні відомості до електронної системи Державної казначейської служби. Надалі грошима, що надійшли на рахунок підприємства, він розпорядився на власний розсуд.

Крім того, чоловік активно підтримав самопроголошені органи влади та збройну агресію РФ. Спочатку, як директор приватного підприємства, а в подальшому, як депутат партії «Единая Россия», він організовував пропагандистські та політичні заходи, спрямовані на визнання окупаційної адміністрації та збройних формувань на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Він здійснював так звану «доброчинну» діяльність, до якої залучав в тому числі неповнолітніх, аби викликати прихильність населення до окупаційної влади. Такі «вистави» висвітлювались у пропагандистських Telegram-каналах Росії.

10 квітня 2024 року слідчі Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області за погодженням Запорізької обласної прокуратури заочно повідомили йому про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність), ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На нього може чекати від 10 до 12 років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували біля Роботиного Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя