Заперечував обстріл Запоріжжя та сподівався на захоплення всього регіону: повідомлено про підозру головному енергетику промпідприємства | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі затримали чоловіка, який виправдовував російську агресію та сподівався, що окупанти захоплять усю Запорізьку область. Прихильником «руського миру» виявився головний енергетик одного із промислових підприємств обласного центру.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Фігурант справи публічно виправдовував збройну агресію Росії проти України, а також розміщував у забороненій соціальній мережі публікації на підтримку російських загарбників. Він також робив репости публікацій, в яких схвалював проведення так званого «СВО», заперечував російські ракетні удари по Запоріжжю, а також закликав підтримувати російських військових та мріяв про «звільнення» всього регіону.

У ході обшуків у будинку підозрюваного правоохоронці виявили телефон, через який він розповсюджував російську пропаганду.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 «Виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України» Кримінального кодексу України.

В Запорізькій області сили спротиву підірвали авто «кадирівців».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя