Комітет з питань гуманітарної політики не підтримав відставку міністра Олександра Ткаченка

Комітет з питань гуманітарної політики не підтримав відставку міністра Олександра Ткаченка -

Комітет з питань гуманітарної політики не підтримав відставку міністра Олександра Ткаченка — фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Сьогодні, 26 липня, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики.

Як повідомив нардеп Володимир В’ятрович, рішення про відставку на засіданні підтримали лише четверо членів профільного комітету – він, Княжицький, Федина та Лерос. Інші — були проти.

Засідання проходило онлайн -Засідання проходило онлайн — фото: facebook.com/mykolakn

Отже тепер питання про відставку міністра буде розглядатися шляхом голосування в сесійній залі парламенту.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка. Після цього міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко подав заяву про відставку через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Мова йже про фінансування завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду, заміни герба СРСР на щиті Батьківщини-Матері, а також виробництва телевізійних фільмів.  Виділення грошей на це суспільство вважає наразі недоречним і вимагає витрачати їх на те, що потрібно задля швидшої перемоги. Цю думку підтримав і президент.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя