Як швидко приготувати салат з картоплі, соусу та гірчиці «Торчин»

Із звичайної картоплі можна приготувати сотні різноманітних та неймовірно смачних блюд, проте в нашому раціоні найбільш поширеними стравами з картоплі є звичайна «пюрешка», картопля, смажена на пательні та картопля, запечена в духовці чи в фользі на мангалі. Завдяки рецептам, опублікованим на сайті torchyn.ua, можна приготувати унікальний салат картопляний, основою якого є звичайна картопля (такий салат полюбляють шанувальники німецької, австрійської та чеської кухні, на наших теренах вказане блюдо є маловідомим). Приготовлений салат може слугувати окремим блюдом або використовувати в якості гарніру, що відмінно поєднується з м’ясними чи рибними стравами.

Які інгредієнти присутні в картопляному салаті

Оскільки наш салат має назву «картопляний» то відповідно найголовнішим його інгредієнтом є звичайна картопля, якої потрібно 0,5 кілограма. Доповненням до картоплі слугуватимуть два корнішони, чотири стеблини зеленої цибулі та пучок зелені петрушки. Для приготування заправки до салату знадобиться 1 столова ложка гірчиці Торчин®, що має назву «Американська» та 4 столові ложки майонезу «Європейський» торгової марки «Торчин». 

Перелічені вище інгредієнти не є вичерпними і за бажанням кожна господиня може самостійно імпровізувати з приготуванням картопляного салату, додаючи до салату:

  • нарізаний невеликими смужками бекон та дрібно покришену червону цибулю. Завдяки використанню бекону салат отримає приємні м’ясні копчені нотки, а червона цибуля окрім приємного смаку слугуватиме кольоровим оформленням салату;
  • дрібно порізані зварені в круту два яйця та трохи твердого сиру, який попередньо потрібно натерти на дрібній чи грубій терці – в залежності від кулінарних уподобань;
  • зелений горошок, консервовану кукурудзу чи інші складники.

Незалежно від вибору додаткових інгредієнтів головною складовою картопляного салату є картопля, перевагу краще віддавати бульбам жовтого (золотистого) кольору, що мають тонку шкірку (така бульба під час приготування не розварюється та залишається досить щільною). 

Які відбувається приготування картопляного салату

Час приготування картопляного салату залежить від сорту картоплі, яка може зваритися до повної готовності за 25-30 хвилин (для салату варто використовувати бульби одного розміру, які зваряться практично одночасно, рівень готовності можна проконтролювати кінчиком ножа – якщо він легко входить в картоплю – вона зварена). Після того, як картопля звариться, воду треба злити та дати бульбам охолонути.

Поки картопля вариться необхідно приготувати соус для салату, змішавши гірчицю, майонез ТМ «Торчин», дрібно нарізану зелень петрушки, сіль та чорний перець до однорідної суміші. До соусу додаємо порізані корнішони та зелень. Далі нарізаємо картоплю невеликими кубиками та заправляємо соусом. Важливо: змішувати картоплю з соусом потрібно коли вона не повністю остигла, так соус краще впитується картоплею. Після поєднання картоплі та соусу варто дати їм 10 хвилин настоятися і можна подавати салат на стіл. Смачного!

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя