В окупованих селах Запорізької області чоловікам вручають повістки | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупаційна влада проводить примусову мобілізацію місцевого населення. На цей час повістки вручають жителям сіл.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Після того, як місцеві жителі оформили російські паспорти, чоловіків зобов’язують стати на облік до фейкових військових комісаріатів. І вже там їм вручають повістку на мобілізацію та вимагають укласти контракт зі Збройними силами РФ.

Щоб приховати початки примусової мобілізації, ворог почав її проводити в селах. А потім її масштаб розширять на міста.

«Такі дії є грубим порушенням міжнародного права, яке забороняє мобілізувати мешканців захоплених територій до лав окупаційних військ. Кожен, хто причетний до цього злочину, понесе відповідальність», — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», російські загарбники відкривають так звані військкомати й попереджає чоловіків, що потрібно буде стати на облік. За попередніми даними, з 2024 року ставати на облік у фейкову структуру потрібно буде обов’язково.

Навесні бердянських медичних працівників зобов’язали стати на військовий облік. Також  в окупованому курортному місті зобов’язали стати на військовий облік усіх чоловіків, які працюють на підприємствах. Крім того, на тимчасово окупованій частині Запорізької області активізувалося «вербування» до лав армії РФ.

На початку літа на окупованій частині нашого регіону вже працювало 44 «військово-облікові столи». Пізніше було створено «Військовий комісаріат Запорізької області». Виконуючим обов’язки керівника призначено підполковника Дмитра Кучабського.

У вересні цього року окупаційна влада проводила псевдовибори, які вони використовували для збору цих чоловіків.

Не можуть висловити свою думку, бо заберуть «на підвал»: що відбувається в окупованій громаді Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя