Як правильно заряджати Айфон аби батарея слугувала довше

Айфон 12 Pro Max побачив світ в 2020 році. Це був перший в своєму роді гаджет з гострими краями. Зовнішньо нагадував п’яту модель.  Відомий своїм вражаючим дизайном, потужною апаратною платформою, високоякісними фото-та відео можливостями. Вбудований процесор A14 Bionic, який є найшвидшим чіпом в індустрії мобільних пристроїв, забезпечує потужну продуктивність та оптимізовану роботу з програмами, іграми. Але, з часом може почати працювати некоректно. На це може вплинути: надмірне використання енергоємних додатків, часте перебування під дією спеки та холоду, неякісний комплект зарядного пристрою. Першою від таких дій буде страждати акумуляторна батарея. Ця запчастина має свій термін служби. В середньому розрахована на 4-5 років. Але може вийти з ладу раніше.

А тепер розберемо, чи можливо продовжити життя АКБ і чому важливо правильно його заряджати?

  1. Вимкніть функцію автоматичної яскравості екрана та встановіть його на нижчий рівень. Гаджет буде менше нагріватися, а отже заряду вам вистачить на довший термін.
  2. Обмежте використання функції Always on display. Це доволі корисне нововведення виробника. Дозволяє відображати час, повідомлення на заблокованому екрані. Але, в свою чергу ця опція дає доволі високе навантаження на батарею і вона сідає швидше.
  3. Виключіть функцію оновлення додатків в фоновому режимі. Можете це зробити, перейшовши в «Налаштування» -> «iTunes Store, App Store» -> «Оновлення в фоновому режимі», вимкнув його.
  4. Не використовуйте неякісний комплект зарядних аксесуарів. Це стосується як кабелю так і блоку живлення. По-перше, вони недовговічні. По-друге, оригінальний адаптер має в своєму складі спеціальний чіп, який спрацьовує як бар’єр, коли є перепад напруги. Дешеві варіанти не мають цієї мікросхеми, а отже гаджет нічим не захищений та може згоріти в разі різкого стрибку напруги. Радимо один раз витратитись на оригінальні аксесуари, щоб убезпечити свій пристрій.
  5. Вчасно звертайтеся до сервісного центру 2Мас для заміни оригінальної батареї для iPhone 12 Pro Max. Особливо коли користуєтеся ним кілька років. Справа в тому, що акумулятор з часом починає зношуватися. Це природній процес від якого ніхто не застрахований.

Якщо володієте необхідними навичками з ремонту, можете відремонтувати запчастину самостійно. Запасну деталь для Айфону можна придбати як через маркетплейс майданчик так і на ринку післягарантійного обслуговування. Щоб не натрапити на шахраїв та не придбати відверто погану комплектуючу, попросіть продавця надати фото товару, спитайте чи надають вони чек та гарантію на свої вироби.

Правильно заряджайте гаджет. Коли гаджет підключений до електроенергії створюється навантаження на процесор і на акб. Смартфон тим часом інтенсивно гріється. В цей час не грайте на ньому та не запускайте енергоємний додаток. Дочекайтеся закінчення процесу зарядки.

 

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя