Під Запоріжжям власник супермаркету здав укриття в оренду

Під Запоріжжям власник укриття здав в оренду протирадіаційне укриття.

Під Запоріжжям власник укриття здав в оренду протирадіаційне укриття. Фото: city.kharkov.ua

У Вільнянську, що в 30 кілометрах від Запоріжжя, власник супермаркету замість того, щоб облаштувати укриття на 300 людей, здав його в оренду.

За даними слідства, розташоване у приміщенні одного з торговельних маркетів протирадіаційне укриття загальною площею 400 квадратних метрів, яке здатне розмістити 300 осіб, не використовується за призначенням. Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, власник замість того, щоб облаштувати укриття вирішив передати його в оренду своєму партнеру для здійснення господарської діяльності. За позовом Запорізької окружної прокуратури судом відкрито провадження до власника супермаркету у Вільнянську

Повідомляється, що наразі триває судовий розгляд за вказаним позовом. Прокурори через суд хочуть визнати це договір оренди недійсним та зобов’язати власника супермаркету облаштували укриття для місцевих жителів.

Також у Вільнянську підприємець-балансоутримувач іншого протирадіаційного укриття не забезпечив його приведення у належний технічний стан.

Це укриття загальною площею 370 квадратних метрів розраховано на захист 400 осіб.

Однак через його неготовність мешканці Вільнянської міської територіальної громади під час надзвичайних ситуацій не мають можливості скористатись ним за призначенням.

Тому прокурори через суд вимагають від підприємця привести споруду цивільного захисту у придатний для використання стан.

Під Запоріжжям власник укриття здав в оренду протирадіаційне укриття.Під Запоріжжям власник укриття здав в оренду протирадіаційне укриття. Фото: zap.gp.gov.ua

Під Запоріжжям власник укриття здав в оренду протирадіаційне укриття.Під Запоріжжям власник укриття здав в оренду протирадіаційне укриття. Фото: zap.gp.gov.ua

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя