У Запоріжжі триває капітальний ремонт багатоповерхівки у Дніпровському районі, в яку влучила російська ракета: що вже зробили, – ФОТО | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі триває відновлення частково зруйнованого російською ракетою багатоповерхового будинку по вулиці Кияшка, 22.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Нагадаємо, у цю багатоповерхівку ворожа ракета влучила у ніч на 24 вересня 2022 року: одна людина загинула, ще дев’ятеро постраждали. Це було перше влучання по житловому багатоквартирному будинку у нашому місті.

Відновлення будинку стартувало на початку червня. На будівельному майданчику роботи йдуть планово – вже виконано понад 50% робіт. Підрядники відновили зруйновані ракетним ударом стіни, встановили усі вікна, а також змонтували систему опалення: обладнали індивідуальний тепловий пункт у підвалі та батареї у всіх квартирах. Вже завершені роботи зі стяжки підлог у квартирах.

«У приміщенні центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) на першому поверсі за минулий тиждень ми встановили останні вікна зі сторони двору та запустили опалення, що дозволить проводити внутрішні роботи. Зараз робимо внутрішні перегородки. Займаємося прокладанням електромереж на сходових клітинах у першому та другому під’їздах. Дроти вже прокладені у всіх квартирах, окрім однієї, – розповів керівник підрядної організації «Статусбудінжиніринг» Сергій Дідух. – Тривають штукатурні роботи у першому, другому та третьому під’їздах. На цьому зараз – основний акцент. Після оштукатурювання – шпаклювання і за тиждень-два розпочнемо укладати кахель. Проєктом передбачено кахель у санвузлах, а також на підлозі та робочій поверхні на кухні. Наступного тижня також розпочнемо монтування у квартирах нової каналізації та водопроводу».

На будівельному майданчику працюють 35 будівельника. За словами представника компанії-підрядника, цього достатньо, зважаючи на етапність процесів. Втім в.о. мера Анатолій Куртєв під час виїзної наради спільно з керівником комунального «Управління капітального будівництва» Олександром Андрєєвим  та начальницею відділу капітального ремонту департаменту житлово-комунального господарства Запорізької міської ради Інною Внуковою дав завдання збільшити кількість працівників , щоб пришвидшити виконання робіт.

Як вже писав «Перший Запорізький», терміни відновлення збільшилися, зокрема, через велику кількість додаткових робіт на об’єкті у зв’язку з побажаннями мешканців квартир.

Нагадаємо, натепер у нашому місті активно ведуться відновлювальні роботи у чотирьох частково зруйнованих житлових будинках, підготовку проєктно-кошторисної документації та перший етап робіт яких профінансували за кошти міського бюджету: вул. Кияшка, 22, вул. Сталеварів, 16, вул. Зестафонська, 10, пр. Соборний, 151. Приміром, у зруйнованому запорізькому будинку на Сталеварів завершують зведення конструкцій під’їзду. Крім того, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України почало капітальний ремонт трьох будинків у центрі Запоріжжя: по вулиці Незалежної України, 80/вул. Якова Новицького, 3, вулиці Незалежної України, 67 та вулиці Миру, 14.

Відбудова Запоріжжя: як просувається відновлення частково зруйнованих будинків, – ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя