У порту окупованого Бердянську помічено російський балкер | Новини Запоріжжя

Kapitan Mironov – судно-близнюк суховантажа Kapitan Yakovlev. 7 лютого, завдяки супутниковим знімкам, його зафіксували в бердянському порті.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

В червні-липні минулого року Kapitan Mironov вже був помічений у бердянському порті. Ймовірно, це судно вивозить крадене зерно чи металобрухт. З 17 жовтня минулого року автоматична ідентифікаційна система цього російського балкера вимкнута.

Цього тижня Kapitan Mironov знову з’явився в порту. Разом із ним на причалах знаходяться ще два судна, які не вдалося ідентифікувати. Також, на супутниковому знімку в акваторії порту можна помітити ще два невідомих об’єкти.

Kapitan Mironov і невстановлені судна і об’єкти в порту Бердянська  07.02.2024. 

«Наприкінці січня 2024-го на тому ж причалі в Бердянську був помічений балкер Kapitan Yakovlev. Обома суднами володіє російська компанія Shipline Four Ltd, яка зареєстрована на Мальті. Бенефіціарами через низку інших офшорних компаній є громадяни РФ Ольга Кулікова та Алєксандр Грігорьєвіч Куревлев. Останній є членом ради директорів російського ВАТ «Северное морское пароходство». Ані компанія, ані власники, ані балкери не значаться в санкційних списках ЄС та України. Завдяки цьому обидва балкери вільно ходять морями і перевозять крадене українське зерно з окупованих портів Крима і Бердянська», — пише видання.

«Бавовна» в окупованому Токмаку: голова Запорізької ОВА розповів про наслідки

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя