Втрати артилерії військ РФ у Запорізькій області вп’ятеро перевищили українські, — WSJ

Втрати артилерії військ РФ у Запорізькій області вп’ятеро перевищили українські, - WSJ.

Втрати артилерії військ РФ у Запорізькій області вп’ятеро перевищили українські, — WSJ. Ілюстративне фото: slovoidilo.ua

Росія втратила у Запорізькій області вп’ятеро більше артилерії, ніж Україна, завдяки західному озброєнню та винахідливості українських військ.

Як зазначає видання The Wall Street Journal, близько 70% бойових втрат Збройних сил України є результатом артилерійських ударів окупантів. Тому знищення російської артилерії буквально допомагає рятувати життя українських захисників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

WSJ наголошує, що Україна має перевагу в точності над артилерією РФ, хоча загарбники все ще мають більшу кількість гармат і артустановок. Знищувати ворожу артилерію допомагає західне озброєння та винахідливість українських військових. Таким чином ЗСУ вдалося здобути паритет, де РФ раніше мала перевагу.

За даними незалежної групи аналітиків WarSpotting, яка відстежує задокументовані втрати техніки з обох сторін, від початку контрнаступу ЗСУ у червні було знищено 177 російських гармат і реактивних систем залпового вогню. У Запорізькій області знищено 92 одиниць артилерійської техніки росіян, тоді як Україна втратила 19 одиниць.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя