У прифронтовій громаді на Запоріжжі викрили «чорних» лісорубів, які намагались дати хабар правоохоронцям, — ФОТО, ВІДЕО  | Новини Запоріжжя

Троє чоловіків незаконно спилювали дерева у прифронтовій громаді для подальшого продажу. Коли їх застали працівники поліції, спробували відкупитися хабарем. Дії чоловіків зафільмовані на бодікамери поліцейських та задокументовані. Відкриті кримінальні провадження.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Працівники Василівського районного відділу поліції отримали оперативну інформацію про те, що на території Лук’янівки Степногірської громади невідомі спилюють дерева. На місці правоохоронці застали трьох чоловіків, які розпилювали та вантажили в «газель» дерева породи «біла акація». Загальний об’єм незаконно спиляного — близько п’яти кубометрів. Деревину готували на продаж.

Організував цей «бізнес» 35-річний раніше судимий степногірець. Собі в поплічники він узяв двох мешканців Оріхова та Степногірська 25 й 45 років, які нині тимчасово проживають у Запоріжжі та для заробітку почали займатися доставкою й продажем деревини.

«Старший» фігурант справи запропонував «вирішити питання» за гроші та не відреагував на попередження поліцейських щодо кримінальної відповідальності за такі дії, а невдовзі спробував ще раз надати хабаря — сів у поліцейське авто та поклав у бардачок 5 тисяч гривень. Його дії зафільмовані на бодікамери правоохоронців та задокументовані.

Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Російські війська обстріляли 22 населені пункти Запорізької області: здійснили авіаудар, артобстріли та використовували безпілотники

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя