Створили комісію та відбирають підприємства: як окупанти проводять «націоналізацію» в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Російські загарбники продовжують грабувати тимчасово окуповані території, називаючи це «націоналізацією».

Мер Мелітополя Іван Федоров в етері національного марафону новин розповів, як проходить цей процес.

«Відбувається переділ власності, тому що з перших днів окупації ворог масово намагався захопити наші підприємства. Звичайно, це виглядало як бандитизм, коли приїжджали одні російські підрозділи, а через декілька тижнів — наступні, вже «кадирівські» підрозділи, а потім ще й ФСБшники, та відбирали підприємства», — розповідає Федоров.

За його словами, наразі ворог намагається ввести «легалізацію» захоплення підприємств. Для цього окупанти створили комісію, в яку входять дев’ять людей, серед яких немає нікого з тимчасово окупованої території.

«В комісію входять завезені люди і ця комісія розподіляє підприємства: який бізнесмен з РФ забере собі певне виробництво, або будь-який бізнес чи підприємство. Це вони називають «націоналізацією» для того, щоб якось існувала економіка на тимчасово окупованій території», — зазначає мелітопольський міський голова.

При цьому, поняття «націоналізація» навіть немає в жодному законі РФ.

«Що таке націоналізація, за якими законами її проводять — зовсім не зрозуміло. Ці правила ввів гауляйтер Балицький, який себе називає «губернатором Запорізької області». І саме за цими правилами, а точніше безправ’ям, на сьогодні відбувається перерозподіл наших підприємств, — каже Іван Федоров. — Це виглядає на практиці наступним чином: приходять умовно на виробництво якихось продуктів, наприклад, хлібопекарні. І комісія з дев’яти людей каже, що тепер ця пекарня буде належати підприємству з Краснодарського краю за рішенням цієї комісії. В цей же час міняється керівництво, до всіх співробітників доводять цю інформацію, і після того колишній власник вже не має жодного відношення до цієї пекарні. Таке безвладдя сьогодні чиниться по всій тимчасово окупованій території».

Нагадаємо, окрім цього, окупанти проводять націоналізація житла місцевих мешканців.

Не зміг втекти від FPV-дрона: прикордонники показали, як знищили ворожу позицію на Запорізькому напрямку, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя