Ворог випустив 12 ракет по Запоріжжю та Запорізькому району: тіла діставали з-під завалів | Новини Запоріжжя

По Запоріжжю та Запорізькому району військові російської армії завдали 12 ракетних ударів сьогодні, 29 грудня. Ракети поцілили по житлових та промислових об’єктах, а також по відкритій території.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Станом на 16:45 відомо, що повністю зруйнований приватний будинок на двох господарів в одному з районів міста. З-під завалів дістали тіла трьох людей.

«Також дістали залишки тіла невстановленої людини. Поліцейські криміналісти з ДНК-профілю ідентифікують особу загиблого», — кажуть у поліції.

Внаслідок ракетного удару по об’єкту промислової інфраструктури загинули ще чотири людини.

На місцях ракетних ударів вибуховою хвилею та уламками пошкоджено розташовані поруч багатоповерхові будинки та транспортні засоби.

Також відомо про 13 постраждалих. Правоохоронці, рятувальники та профільні служби продовжують роботу.

Станом на 17:30 кількість жертв ранкового ракетного удару по Запоріжжю зросла до 8 осіб, повідомляє Юрій Малашко, голова Запорізької ОВА.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», сьогодні менш як за годину (з 7:30 до 8:25) окупаційні війська завдали 10 ракетних ударів по Запоріжжю. Як повідомив Юрій Малашко, голова Запорізької ОВА, ворог гатив по місту ракетами типу Х-22, Х-32, Х-101, а також «Циркон».

Серед загиблих – 53-річна Оксана Воробйова, вчителька початкових класів. Жінка загинула у своєму будинку.

Також внаслідок масованої атаки постраждали підприємства, багатоповерхівки, медичний та навчальний заклад, готель, автозаправка та гаражі. На місцях ударів працюють комунальники та волонтери.

Близько 2000 жителів регіону вважаються зниклими: перший у країні «Центр розшуку зниклих за особливих обставин» відкрили у Запоріжжі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя