Вимагав гроші за припинення тортур над полоненими: встановлено особу «кадирівця», який організував «каральні загони» у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Полковник Зелімхан Агмерзоєв, командир 3-ї роти полку поліції федерального управління позавідомчої охорони військ Росгвардії по Чеченській республіці разом із підлеглими катував військовополонених, а також затриманих мирних жителів.

Про це повідомляють у Службі безпеки України та Запорізькій обласній прокуратурі.

Після окупації Мелітопольського району «кадирівець» організував та очолив «каральні загони». У гаражі на території захопленого будинку в селі Радісне «кадирівець» разом із підлеглими організував катівню в оглядовій ямі. Військовополонених та затриманих мирних жителів підлеглі Агмерзоєва жорстоко катували з використанням електроструму, а також утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі.

Під час тортур Агмерзоєв особисто дзвонив близьким потерпілих та вимагав гроші за припинення знущань. З дружини військового Збройних сил України, який потрапив у полон, він вимагав 500 тисяч гривень. У разі несплати погрожував покалічити та вбити українського полоненого.

Крім того, окупант вимагав 20 тисяч доларів з близьких двох викрадених жителів Мелітопольського району. За цю суму він «гарантував» припинити знущання та відпустити потерпілих додому.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Агмерзоєву про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни, скоєне за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України.

У Запорізькій області виявили тіла застрелених окупантів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя