Вже повідомили про розформування: в Запорізькій області ворог починає закривати пункти «швидкої допомоги» | Новини Запоріжжя

Через проблеми з фінансуванням на тимчасово окупованих територіях починають розформовувати пункти «швидкої допомоги». Зокрема, у селищі Софіївка Бердянського району медичному персоналу вже повідомили про це.

Про це повідомляє «Бердянськ 24».

Проблеми з фінансуванням медичних закладів в окупаційної влади була давно, та співробітників вони заспокоювали тим, що це тимчасові труднощі. Однак після нового року концепція змінилась.

«З Приморська просто повідомили колектив «швидкої» з Софієвки про закриття. Персоналу запропонували робочі місця в самому Приморську, але охочих їздити в районний центр на роботу мало. Та й загалом: люди розуміють, що така історія неодмінно позначиться на якості надання медичної допомоги в найближчих селах», — йдеться у повідомленні.

Колаборанти-посадовці пункту «швидкої допомоги» в Софіївці наразі збирають підписи та погрожують окупаційній владі мітингами.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», з 1 січня 2024 року, на тимчасово окупованих територіях люди можуть отримати медичну допомогу лише за наявності російського медичного страхування, яке можуть оформити ті, хто має паспорт країни-агресора.

Російські загарбники допускають мешканців Мелітопольщини до амбулаторій тільки за наявності російського паспорта, СНІЛС та російського медичного страхування.

Локальний «вкид»: в поліції прокоментували чутки про здачу Запоріжжя окупантам.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя