Виготовляли документи для уникнення мобілізації та виїзду за кордон: у Запоріжжі викрили злочинну схему | Новини Запоріжжя

Зловмисники за гроші пропонували виготовити документи щодо наявності у «замовників» інвалідності для уникнення мобілізації та виїзду за кордон. Одному з організаторів вже повідомили про підозру, його взяли під варту.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За даними слідства, 22-річний місцевий житель разом з іншими особами підшукували чоловіків призовного віку та за грошову винагороду пропонували «послуги» з виготовлення довідок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби із подальшим виключенням з військового обліку. А також сприяли в прискоренні оформлення та отримання пенсійного посвідчення, яке надає право безперешкодного перетину державного кордону.

Правоохоронці затримали одного з організаторів злочинного угруповання «на гарячому» під час отримання 6,5 тисяч доларів від чергового клієнта.

Працівники силових структур провели понад 20 обшуків у помешканнях, транспортних засобах фігурантів справи та медичних закладах. Вилучили мобільні телефони, банківські картки, печатки, флеш-носії, чорнові записи, копії медичних документів, бланки медичних довідок з печатками, бланки проходження медичної комісії та інші речові докази.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Поліцейські вживають заходів щодо притягнення до відповідальності інших причетних осіб та тих, хто незаконно скористався такими послугами.

Сили оборони відбили атаку противника біля населеного пункту Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя