Обов’язкова евакуація із прифронтових районів Запорізької області: скільки дітей уже вивезли | Новини Запоріжжя

З двох прифронтових районів Запорізької області триває обов’язкова евакуація. Мобільні групи вивозять дітей та дорослих, які їх супроводжують, а також маломобільне населення із п’яти прифронтових населених пунктів.

Про це повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації в етері телеканалу «Ми-Україна».

За словами голови Запорізької ОВА, на сьогодні люди із прифронтових населених пунктів регіону масово не виїжджають. Але триває обов’язкова евакуація дітей та маломобільного населення з Гуляйполя, Степногірська, Преображенки, Єгорівки та Новопавлівки.

З вищевказаних населених пунктів, які регулярно знаходяться під ворожим вогнем, мають евакуювати 54 дитини та 67 супроводжуючих членів сімей.

За словами Юрія Малашка, на сьогодні вже евакуювали 40 дітей та їх супроводжуючих. Тривають роботи з вивезення 14 дітей із двох районів області.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 28 серпня стало відомо, що в одному населеному пункті Василівського району та чотирьох населених пунктах Пологівського району Запорізької області запроваджується обов’язкова евакуація дітей та маломобільних людей. Планується, що вона триватиме впродовж місяця.

Повернулася до рівня 80-х років: ситуація з водопостачанням в окупованому Бердянську

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя