Карта бойових дій в Україні на 21 листопада

Карта бойових дій в Україні на 20 листопада.

Карта бойових дій в Україні на 20 листопада. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 21 листопада, в Україні розпочався 636 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили намагаються прорвати оборону окупантів, але росіяни встигли добре окопатися та замінувати території.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 листопада.

Росія, схоже, використовує відому тактику гібридної війни, щоб штучно створити міграційну кризу на фінському кордоні.

Міністерство оборони США анонсувало новий пакет допомоги Україні у сфері безпеки під час візиту міністра оборони США Ллойда Остіна до Києва 20 листопада.

Російські війська вели наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна, в районі Бахмута, в районі Авдіївки, на захід та південний захід від Донецька, у прикордонному районі Донецька та Запорізької області, а також на заході Запорізької області та незначно просунулися на деяких ділянках.

Український чиновник повідомив, що Україна успішно повернула 45 українських дітей, яких російська влада насильно депортувала до Росії за останні шість місяців.

Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 1Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 1

У понеділок, 20 листопада, російські війська продовжили наступальні дії на Бахмутському напрямку і, як повідомляється, просунулися на південний захід від Бахмута.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що російські війська поповнили своє угруповання в районі Бахмута за рахунок передислокації до цього району з лиманського спрямування частин 98-ї та 106-ї повітряно-десантних дивізій. Український Генштаб повідомив про безуспішні атаки росіян у районі Кліщівки, Андріївки та на схід від Південного (20 км на південний захід від Бахмута).

На геолокованих кадрах, опублікованих 19 листопада, видно, як російські безпілотники завдають ударів по українських силах біля сміттєзвалища на північний захід від Горлівки (25 км на південь від Бахмута) між Шумами (23 км на південь від Бахмута та 9 км на північний захід від Горлівки) та Південним.

Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 2 1Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 2

Український генеральний штаб повідомив про безуспішні атаки росіян на схід від Новобахмутівки (10 км на північний схід від Авдіївки) і Новокалинового, а також в районі Степового (5 км на північний захід від Авдіївки), Північного (5 км на захід від Авдіївки) та самої Авдіївки. Представник 47-ї української механізованої бригади Дмитро Лазуткін зазначив, що нещодавній снігопад у районі Авдіївки вплинув на операції та обмежив видимість як для українських, так і для російських сил, але повідомив, що російські війська продовжують спроби прорватися до Авдіївки невеликими піхотними штурами. 

Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 3 2Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 3

Український генеральний штаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували райони Красногорівка та Мар’їнка (обидві на південно-західній околиці Донецька), Перемога (6 км на південний захід від Донецька) та Новомихайлівка (10 км на південь від Донецька).

Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 4 3Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 4

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямі (захід Запорізької області).

Представник окупаційної служби Запорізької області Володимир Рогов та російські блогери заявили, що українські сили атакували на схід від Роботина, в районі Вербового (10 км на схід від Роботина) та в напрямку Новопрокопівки (3 км на південь від Роботина).

Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 5 4Карта бойових дій в Україні на 21 листопада фото 5

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя