«Невидимка» – французький яблучний пиріг, який став хітом в інтернеті: як його зробити

"Невидимка" – французский яблочный пирог, ставший хитом в интернете: как его сделать

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних болгарським насипним пирогом або ж сбрічолатою з полуницею і сиром, цього разу спечіть французький пиріг Невидимка. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: очищені яблука (1 кг), яйця (3 шт.), молоко (150 мл), вершкове масло (50 г), цукор (100 г), борошно (100 г), ванільний цукор (15 г), розпушувач ( 1,5 ч. л.).

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо яйця з цукром та ванільним цукром. Розмішуємо вінчиком до однорідності.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо його в яєчну суміш.

Потім вливаємо молоко, всипаємо просіяне через сито борошно разом із розпушувачем. Повинно вийти рідке тісто.

Яблука промиваємо, очищаємо, вирізаємо насіннєву коробку і нарізаємо тонкими скибочками.

Переливаємо частину тіста в іншу миску і відправляємо нарізані яблука, ретельно перемішуємо. Потім додаємо ще трохи тіста та яблук, знову перемішуємо.

Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером і змащуємо рослинною олією. Викладаємо тісто з яблуками у форму.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С і відправляємо в неї французький пиріг. Випікаємо до рум'яної скоринки.

Потім акуратно дістаємо з форми, перевертаючи її догори дном. Нарізаємо апетитний пиріг Невидимка на порційні шматочки та подаємо до столу.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-09-05/nevidimka—frantsuzskiy-yablochnyiy-pirog-stavshiy-hitom-v-internete-kak-ego-sdelat/53898

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя