В Запорізькій ОВА озвучили приблизну кількість мешканців регіону, яких загарбники тримають в полоні | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російська окупаційна влада продовжує затримувати людей, які не згодні з псевдовладою. Наразі відома орієнтовна кількість тих, кого загарбники тримають в полоні.

Про це в етері повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

«Наразі достеменно складно порахувати скільки українців, що залишились в окупації, ув’язнені загарбниками. Якщо ми візьмемо лише тимчасово окуповану територію Запорізької області, то понад 1000 мешканців наразі перебуває в полоні», — сказав Федоров.

Він також підкреслив, що наразі достеменно невідома доля всіх полонених. Загарбники приховують місця її утримування. Про долю деяких людей вдається дізнатися через рідних та близьких затриманих, які також знаходяться в окупації.  

Як раніше повідомляв «Перший  Запорізький», мелітопольську журналістку загарбники тримають в полоні майже 8 місяців. Також достеменно невідома доля подружжя пенсіонерів — Ірини та Олександра Левченко, яких загарбники затримали ще у травні 2023 року.

Днями окупанти винесли вирок двом мешканцям Мелітополя. Їх звинуватили у шпигунстві та теракті. Маргариту Харенко засудили до 20 років ув’язнення, а Сергія Авраменка — до 16 років.

В Запорізькій області окупанти затримали дівчину: її звинувачують у роботі на СБУ

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя