Сливовий пиріг з крихтою — смачна заміна класичному «тертому»: як його готувати

Сливовой пирог с крошкой – вкусная замена классическому "тертому": как его готовить

Тертий пиріг — бюджетна та смачна випічка, яка з роками не втрачає популярності. Але якщо вам захочеться урізноманітнити меню, замість нього можна приготувати простий сливовий пиріг з солодкою крихтою. Ось, як цю страву готує популярна кулінарка Лілія Цвіт.

Інгредієнти: для тіста потрібно 500 г борошна, 1 яйце, 70 г цукру, 50 г вершкового масла. Опару готують з 250 мл молока, 30 г меду, 10 г пресованих дріжджів та 6 ст. ложок борошна (його беруть від загальної кількості). Для начинки візьміть 500 г слив, половину ч. ложки кориці та 1 ст. ложку крохмалю. Штрейзельну крихту готують зі 170 г борошна, 100 г цукру та 100 г масла.

Приготування:

Приготування сливового пирога починаємо з опари. Молоко слід трохи підігріти, розмішати в ньому мед та дріжджі. Потім додайте 5 ст. ложок борошна, перемішайте віночком до однорідності та залиште під рушником на 30 хвилин.

Вершкове масло розтоплюємо, вливаємо в опару, додаємо цукор і перемішуємо ложкою. Вбиваємо яйце, розмішуємо його в опарі, після чого поступово вводимо залишок борошна.

Тісто замішуємо рукою: воно має вийти густим та еластичним. Працюйте з ним 10 хвилин, після чого залишаємо підходити на 1,5 години.

Коли тісто підійде, сформуйте пиріг. Розкотіть його на столі до товщини близько 2 см, вкладіть у застелену пергаментом форму, сформуйте бортики.

Зверху на тісто слід викласти помиті сливи без кісточок. Слід притрусити їх крохмалем, щоб сливи не пустили сік і не зробили пиріг занадто вологим. Також сливи можна посипати цукром і корицею для більш солодкого та пряного смаку.

Приготуйте крихту для пирога. У мисці змішайте борошно, цукор та розтоплене вершкове масло. Інгредієнти потрібно перетерти до м'якої розсипчастої крихти. Посипаємо пиріг і ставимо його запікатися в духовку, розігріту до 160 градусів. За 40 хвилин смаколик буде готовий.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя