Масово викрадають людей: що відбувається на тимчасово окупованих територіях Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупаційні війська продовжують викрадати мирних мешканців. Когось відпускали через три дні, когось викупали родичі, а когось депортували.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

За півтора року окупації понад 1000 мешканців Мелітополя побували в полоні. Наразі понад 500 людей утримують російські загарбники.

Декілька тижнів тому в тимчасово окупованій Михайлівці ворог масово викрадав людей. Російські військові цілими вулицями забирали мирних мешканців. Когось з них викупили родичі, а деякі й досі в російському полоні. Те саме відбувається й в тимчасово окупованому Мелітополі.

«Позавчора місцеві мешканці повідомили, що в центрі Мелітополя, поблизу центрального ринку, ворожі військові та поліцейські зупинили авто. Витягли й поклали на дорогу водія, а потім забрали в полон не дивлячись на те, що він був з дружиною, зі своєю сім’єю», — каже Іван Федоров.

За словами міського голови Мелітополя викрадення російськими військовими мирних мешканців, це одна з основних причин, чому вони радять людям виїжджати з тимчасової окупації.

Стало відомо, хто постраждав внаслідок вчорашнього обстрілу Біленького.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя