В Запоріжжі викрили чергову схему фальсифікації довідок для ухилянтів | Новини Запоріжжя

У Запорізькій міській лікарні екстреної швидкої допомоги, Обласному центрі медико-соціальної експертизи та низці військово-лікарських комісій правоохоронці провели низку обшуків. Медичних працівників підозрюють у видачі незаконних довідок ухилянтам. Усього було проведено близько 10 обшуків, у тому числі за місцями проживання фігурантів справи.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

У кардіологічному відділенні міської лікарні швидкої екстреної допомоги ухилянтам видавали підроблені документи про проведення операції, що дозволяло їм отримати «потрібне» рішення військово-лікарської комісії.

Через колишніх підлеглих схему організував екскерівник військкомату, затриманий на початку серпня. До злочинної схеми також залучили посадових осіб військово-лікарської комісії, медико-соціальної експертизи та медичних закладів Запоріжжя.

Тепер щонайменше 40 чоловікам, деякі з яких встигли оформити різні ступені інвалідності для отримання компенсації, доведеться на повторній військово-лікарській комісії підтвердити «захворювання».

Кримінальне провадження ведеться за статтями ухилення від призову на військову службу під час мобілізації та ухилення від військової служби в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ст. 336, ч. 4 ст. 409 Кримінального кодексу України). Санкція статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», минулого року військком безпідставно направив наближених підлеглих до бойової бригади Збройних сил України, нібито для виконання бойових завдань. Однак вони не брали участі у боях і перебували у прифронтовій зоні. Військком оформив документи на отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Оформляли ухилянтам фіктивну інвалідність: у Запоріжжі судитимуть медпрацівників.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя