В Запоріжжі відбудеться перший Запорізький форум відновлення | Новини Запоріжжя

Десятки спікерів, години живого спілкування, актуальні питання відновлення та розбудови міста — 27 лютого у Запоріжжі відбудеться перший Запорізький форум відновлення. Подія включатиме презентації спікерів та панельні дискусії.

Про це повідомляють організатори Форуму відновлення.

Основна мета даного заходу — звітувати про процеси відновлення в Запоріжжі у 2023 році та розповісти про плани на 2024, скоординувати співпрацю місцевої та державної влади, а також громад у процесах післявоєнного відновлення, залучити міжнародні ресурси для допомоги Запоріжжю, згуртуватися для подальшої роботи для сталого зеленого розвитку міста.

Організатором форуму виступила Рада відновлення Запоріжжя – коаліція громадських організацій, активістів, незалежних експертів та науковців, які об’єднали зусилля для того, щоб створити ефективний механізм відновлення нашого міста.

«Експерти Ради відновлення Запоріжжя провели величезну роботу з дослідження думок громади про вплив війни на місто та бачення його розвитку, зробили аналіз основних викликів відбудови. Ми вибрали найбільш вразливі сектори, які значною мірою пошкоджені під час повномасштабної війни та є ключовими для сталого розвитку міст. Проаналізували міжнародний досвід та місцеві програми та розробили дорожню карту пріоритетних заходів із зеленого післявоєнного відновлення Запорізької міської територіальної громади.  Тож на Форумі представимо унікальну Зелену книгу відновлення Запоріжжя, яка буде корисною для стратегічного розвитку нашого міста як європейського та екологічно безпечного міста для людей», – поділилася Тетяна Жавжарова, голова громадської організації «Екосенс», яка реалізує проєкт «Рада відновлення як інструмент залучення громадянського суспільства до зеленого відновлення України для досягнення стійкості та демократії» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії. 

До участі у форумі долучаться і представники органів місцевого самоврядування, які виявили зацікавленість у подібному форматі розробки візії розвитку міста.

«Побудова і розбудова стратегії розпочалася ще у 2021 році, ми розробляли нове бачення розвитку Запоріжжя до 2030 року. Нинішня діюча стратегія, розроблена до 2027 року, фактично втратила свою актуальність через повномасштабне вторгнення, тому ми раді працювати з експертами над новою візією», — зазначив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій П’ятницький.

Робота форуму буде поділена на два умовні блоки: презентації спікерів та панельні дискусії. Зокрема плануються такі теми для обговорення: «Запоріжжя після війни: до чого ми йдемо і яким шляхом?», «Зелене відновлення – новий європейський курс Запоріжжя», «Культура та креативна економіка як джерело відновлення Запоріжжя» та «Виклики та можливості для відновлення громад області: в єднанні – сила».

Організатори запрошують до участі у форумі та співпраці представників і представниць органів місцевого самоврядування, територіальних громад, міжнародних організацій і фондів, організацій громадянського суспільства, підприємців та всіх зацікавлених брати участь у процесах післявоєнного відновлення Запорізького регіону та України.

Участь у події безкоштовна за умови проходження конкурсного відбору. Подати заявку на участь можна тут: https://forms.gle/G3J8gsguTMZX64U9A 

Кількість місць обмежена, а точну адресу проведення заходу, через питання безпеки, буде оголошено відібраним учасникам.

Стало відомо, скільки всього пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів будинків у Запоріжжі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя