У Києві затримали бізнесмена-колаборанта, який вивозив зерно з окупованого Бердянська до РФ | Новини Запоріжжя

Правоохоронці затримали у Києві бізнесмена-колаборанта, який вивозив до Росії зерно з тимчасово окупованого Бердянська.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на власника одного з провідних агрохолдингів Запорізької області, який організував постачання української сільгосппродукції до РФ. Йдеться про оптові партії зерна та продукти садівництва, які вирощують компанії фігуранта на тимчасово окупованій території регіону. Внаслідок комплексних заходів співробітники СБУ викрили бізнесмена-колаборанта у Києві, куди він переїхав із Бердянська після захоплення українського міста», – розповіли силовики.

Після переїзду з Бердянська до Києва власник агробізнесу налагодив дистанційне керування власними компаніями на тимчасово окупованій частині України. Для цього залишив у Бердянську свого компаньйона, який здійснює фактичне управління сільгосппідприємствами.

При цьому для “безперешкодного” ведення бізнесу на тимчасово окупованій території бізнесмени “перереєстрували” його за російським законодавством та погодилися сплачувати “податки” до бюджету РФ.

Під час обшуків за місцем проживання та в офісі чоловіка у Києві виявлено готівку, а також документи, печатки й комп’ютерну техніку з доказами злочинних дій. Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранта про підозру за фактом “передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території”. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

Окупанти вкрали 1,4 млн тонн зерна з Запорізької області: його продають в РФ

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя