В Україні ухвалили закон про відпустки: що змінилося

В Україні ухвалили закон про відпустки: що змінилося -

В Україні ухвалили закон про відпустки: що змінилося — фото: glavcom.ua

22 листопада Верховна рада України ухвалила закон про визначення нових умов для надання відпусток українцям.

Відпустка при народженні дитини буде надаватися не пізніше трьох місяців після пологів. Для батьків, які не є у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, можливість отримання відпустки визначатиметься судовим рішенням. У випадку усиновлення відпустка може бути надана без обмеження віку дитини, — повідомляють на сайті парламенту.

Максимальна тривалість відпусток без збереження зарплати через сімейні обставини чи інші причини зросла з 15 до 30 календарних днів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Демобілізовані військові матимуть право на відпочинок тривалістю 60 днів з виплатою двомісячного грошового забезпечення.

Роботодавці зможуть відмовляти працівникам у наданні будь-якого виду відпусток (за винятком відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами і відпустки для догляду за дитиною) під час воєнного стану, якщо працівник працює в об’єктах критичної інфраструктури, виробництві товарів оборонного призначення або виконує мобілізаційні завдання.

Крім того, педагогічний та науково-педагогічний персонал виключаються з осіб, для яких передбачено попередній середній заробіток у разі проходження військової служби.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя