В ліцеї Шевченківського району Запоріжжя обладнали укриття в окремій будівлі: як воно виглядає, – ФОТО | Новини Запоріжжя

Найпростіше укриття з’явилось в ліцеї №34, який знаходиться у Шевченківському районі Запоріжжя. Вперше за 40 років в захисній споруді, яка розташована в окремій будівлі (підвальному приміщені шкільних майстерень), провели капітальний ремонт.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Капітальний ремонт стартував у жовтні 2023 року. Робітники ліквідували проблеми, через які приміщення під час опадів заливало водою. Також відремонтовано та укріплено перекриття частини підвального приміщення, що виходить за межі цієї будівлі.

У самому укритті оновили стелю, стіни та підлогу, на обох виходах встановили протипожежні двері з системою «антипаніка», змонтували припливно-витяжну вентиляцію, повністю оновили електропроводку та освітлення, підвели водопостачання та каналізаційне водовідведення, збудували 2 санвузли та кімнату надання медичної допомоги. Укриття обладнали новими меблями та забезпечили протипожежними засобами, питною й технічною водою. Роботи з капітального ремонту були завершені наприкінці грудня.

Укриття розраховано на 168 людей і цілодобово доступно для всіх мешканців. Приміщення розділене на дві частини. Одна з частин може одночасно розміститися три класи. У іншій частині є місце для одного класу, Wi-Fi зона, кабінети практичного психолога та медперсоналу і санвузли, а також облаштовано зал для тимчасового перебування мешканців району.

Наявність сучасного укриття дає змогу керівництву закладу запровадити в ліцеї змішану форму навчання. Попередньо, 57% батьків ліцеїстів дали на це згоду. Наразі у закладі проводять консультації, класні години та різні заходи для дітей. Під час повітряних тривог учні спускаються в укриття.

Вже проводять корекційні заняття: як виглядає укриття в одній з гімназій Запоріжжя після капремонту, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя