Бракує боєздатних підрозділів: у Запорізькій області зросли втрати росіян

Бракує боєздатних підрозділів: у Запорізькій області зросли втрати росіян. Ілюстративне фото: росЗМІ

Бракує боєздатних підрозділів: у Запорізькій області зросли втрати росіян. Ілюстративне фото: росЗМІ

На заході Запорізької області значно зросли втрати російських військ і відчувається брак боєздатних підрозділів, які б командування могло перекинути на цю ділянку фронту.

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), на Таврійському напрямку в Запорізькій області втрати російських військ значно зросли, і відчувається брак боєздатних підрозділів, які можна було б перекинути на цю ділянку фронту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зокрема, за словами речника Таврійського угруповання військ України, Олександра Штупуна, 18 вересня російські війська втратили 313 осіб на Таврійському напрямку. Інститут вважає, що це включає в себе вбитих та поранених. Ця кількість втрат значно перевищує ті, які фіксувалися протягом попередніх двох днів, коли щодня росіяни втрачали близько 200 осіб.

За інформацією Штупуна, повітряно-десантні війська РФ ведуть оборону на Таврійському напрямку, і для «прикриття» їх прибули загони «Шторм-З» із призовниками. Це може бути пов’язано з прикриттям під час можливого відступу.

Аналітики ISW раніше спостерігали, як підрозділи 7-ї гвардійської гірської дивізії та 76-ї гвардійської дивізії РФ проводять контратаки проти українських сил в районі Роботиного та оцінювали, що ці операції сильно погіршили сили росіян.

Водночас загони «Шторм-3» залишаються боєздатними і можуть надавати підтримку окупантам на Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя