Чоловіка чекає кілька пластичних операцій та протезування: що відомо про стан постраждалого внаслідок російського обстрілу Запоріжжя | Новини Запоріжжя

Вранці 8 січня військові російської армії завдали шість ударів по Запоріжжю ракетними С-400 та «Іскандер-М» (попередньо). Внаслідок ворожого обстрілу постраждали п’ять людей. Один з них у важкому стані й досі.

Про це розповів Олег Великий, заступник директора з хірургічної допомоги медичного закладу, «Суспільному».

Внаслідок обстрілу постраждали п’ятеро: двоє наразі перебувають на амбулаторному лікуванні, одна людина — в травматологічному відділені, ще одна — переведена до іншого медичного закладу. В них мінно-вибухові травми, зокрема, струс мозку, розрив барабанних перетинок та щелепно-лицьові.

Найважчі травми отримав 24-річний чоловік. Постраждалому довелось ампутувати кисть. Він і досі знаходиться в реанімації у важкому стані.

«Травми щелепно-лицевої ділянки, травма кінцівки, черепно-мозкова травма. У перший же день потрібно було пластичну операцію робити. Йому ще потрібно буде робити операції на обличчі. Він тільки виконує команди найпростіші, але з ним контактувати неможливо. Ще рано казати про розумовий стан, ми сподіваємося, що буде повне відновлення», — зазначив Олег Великий.

Постраждалого також чекає протезування руки та тривала реабілітація.

Розбито фасади будинків, пошкоджено майно людей: наслідки ворожих обстрілів Запорізької області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя